tiistai 4. joulukuuta 2007

Vatsan toiminnallisuudesta

Viltsu oksensi kolmena päivänä peräkkäin, eli lauantaina, sunnuntaina (tosin pelkkää nestettä tällöin) ja maananataina. Maanantaina otin yhteyttä omaeläinlääkäriini, sillä antibiootin suuhunnakkaamisesta oli mennyt ennen oksentamista vain noin tunti. Puhelinkeskustelun perusteella sain kehotuksen antaa neljäsosatabletin, ja kuulemma kyseinen antibiootti voi myös aiheuttaa pahoinvointia.

Viltsuhan normaalistikin oksentaa noin kerran viikossa, joten se ei ole mitään uutta. Tänään mitään reaktioita ei näkynyt, joten toivottavasti vatsan sisältö nyt pysyisi sisällä. Erityisen suurella intohimolla Villi ei uusia ruokiaan syö: purkkiruoka saa olla melko rauhassa, raksut näyttävät menevän alas paremmalla halulla.

Villistä on siis tullut tosi nössö. Yölläkin se saattaa hypätä viereen rapsuteltavaksi. Muutenkin tuntuu, että kissaa saisi helliä vaikka kuinka paljon. Myöskin vieraisiin kissa suhtautuu suhteellisen myötämielisesti.

Olen näinä päivinä käynyt ruokkimassa myös kahta muuta kissaa. Kylläpä Viltsua nuoremmat liikkuvat niin ketterästi ja innostuvat myös leikkimään!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Villi-ressukka! Toipilas kaipaa rapsutuksia ja hellyyttä, mitkä edistävät paranemista. Killikin oksenteli silloin; lääke ja ruokavalion muutos sai aikaan öklötystä.
Hyvää jaksua t. emäntä & Killi

Mari Koo kirjoitti...

Kyllä tää tästä koko ajan menee vain paremmaksi, eipä juuri kissasta huomaa, että sairaalassa makaili viikko sitten! Tai no, kyljessä on pieni karvattomaksi ajeltu läntti, mutta kasvaahan ne karvatkin kovaa vauhtia takaisin :)

Anonyymi kirjoitti...

Viltsulle toipumista! Ja pusuja kans!

Ai sä oot saanu ne löllöt juoksemaan? Hyvä... lasersohotin?

Mari Koo kirjoitti...

Jep, laser toimii :)

En tosin paljon siellä ehtinyt katteja liikutella, mutta pitihän se laser testata!