maanantai 22. lokakuuta 2007

Katti katselee

Nyt Viltsu on taas hieman enemmän liikuskellut asunnossa silmieni alla. Eilen hän jopa nukkui lattialla olevalla karvataljalla. Välillä Viltsu tuijottelee, useimmiten ei niin hirvittävän ystävällisesti, mutta onpahan sentään muualla kuin sängyn alla.

Tänään aamu-ulkoilulla ehdin jo hetken huolestua, kun Viltsu melkein juoksutti minua perässään. Katti kuitenkin suuntasi ikkunan alle, yrityksenään ilmeisesti päästä pomppaamalla itse sisään.

Se on kuitenkin kissalle turhan vaativaa, sillä ikkuna on turhan korkealle. Etenkin, kun Viltsu on jo ikänsä puolesta muutenkin huono hyppäämään. Itse asiassa Viltsun iäkkyyden huomaa selvimmin nimenomaan sen liikehdinnästä: hypyt ovat välillä varsin vaivalloisia, eikä katti muutenkaan pompahtele kuin nuoret kollit.

Niinpä sitten pääsin kissan siirtämisessä sisään lähinnä nostolla tällä kertaa. Toki Villi mourusi ja sähisi tutulla tavalla, mutta nyt ei siis tarvinnut käyttää ns. tiukkoja otteita.

Kuvassa kissa ikkunalla äsken. Toivottavasti Viltsu imee kirjasta enemmän oppia kuin mitä väliaikaisemäntänsä.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Killi on kuin Villi lyhyemmällä karvalla eli Villi on kuin Killi pidemmällä karvalla. Yhtä söpöjä!
~emäntä~

Ana kirjoitti...

Jos sä löytäisit laudan ja harjanvarren, olis aika helppo rakentaa Villille semmoinen "tikapuu" jota pitkin se voi kipittää maasta ikkunalle ja toistepäin. Eli lauta, ja sitten se harjanvarsi pätkiksi ja kapuloista "puolapuut" naps nauloilla siihen lautaan kiinni. Sitten vaan hökötys nojaamaan maasta ikkunalle.

Mun edellinen kissa oppi käyttämään tätä kun houkuttelin sen juoksemaan lautaa ylös jonkin lelun perässä. Se tajusi kerrasta "ahaa, ikkunasta pääsee nyt tälleen tätä pitkin!" Mutta sen kanssa oli kaikki muukin helppoo *snif* se oli niin mukautuvainen ja mun oma pöppönaama.

Mari(nadi) Koo kirjoitti...

Emäntä: Juu, ulkoasu on oikein söpö1

Zepa: Täältä asunnosta itse asiassa löytyvät yhdet kissan tikapuut, jotka tosin ovat ylipitkät tähän tarkoitukseen. ROudasin ne kuitenkin ulos ja testasin asiaa, mutta Viltsu ei ymmärtänyt tikkaista mitään.

Omistaja kertoi suunnitelleensa portaiden rakentamista, pelkkä leveä lankkukin saattaisi riittää.