tiistai 27. lokakuuta 2009

Kaulapantalähetin kissalle

Kommenttiosastolle tipahti seuraava tiedustelu:

"Kun tällä sivulla liikkuu kaikenlaisia kissa-asiantuntijoita niin osaisko joku kertoa, mistä saisi ostettua kisulle sopivat sellaisen tutkapannan, joita nuo pressan kissat kuulemma käyttävät? tiedosta olisi kovin kiitollinen kissaherra Andersson ja emäntänsä Manta."

Koska Villi ei näitä tutkaominaisuuksia harrasta, käännyin henkilön puoleen, jolla on jo kokemusta. Eli Villen ja hänen kahden kissansa (lämpimät kiitokset sinne ja rapsutukset kissoille!):
"Hei,

täällä Espoon presidentti, tuo valistunut diktaattori. Mukavaa että kissaherra Andersson ja Manta ovat lähestyneet minua.

Tämän linkin takaa löytyy se kaulapantalähetin, jota omat kissani käyttävät aina ulkoillessaan (mitä nyt joskus ovat karanneet avonaisesta ovesta ilman lupaa ja pantaa). Sen lisäksi pitää ostaa samalta valmistajalta vastaanotin, jonka malli riippuu siitä onko kissoja yksi vai enemmän (minulla on Maxima, johon voi panna
kahden tai useamman lähettimen kanavat/taajuudet muistiin ja napin painalluksella valita kumpaa seuraa).

Laite ei siis ole tutka vaan analoginen radiolähetin + vastaanotin, toimintaperiaate etsimisessä sama kuin esim. lumivyörypiipperiä käytettäessä, ja vaatii harjoittelua. En löytänyt mitään muuta paikanninta, joka olisi riittävän kevyt kissalle, jotta se ei haittaisi menoa. Tämä painaa esitteen mukaan koko panta, paristo, lähetin ja antenni alle 30 g.

Laite on ollut varmatoiminen kelillä kuin kelillä, omat kissani eivät ole moksiskaan pannasta, ja kissat ovat aina tarvittaessa löytyneet sillä.

Jos haluaa yhdelle kissalle riittävän vastaanottimen, näitä voi löytää joidenkin lemmikkieläintarvikekauppojen hyllyistäkin yksittäiskappaleita.

Kantama on täysin esteettömissä oloissa luvattu 2 km. Sellaisiahan ei missään ole, mutta lähes 1 km päähän riittää kumpuilevassa metsämaisemassakin. Kattaa siis enemmän kuin hyvin leikatun tyttökissan reviirin."

Lisäksi Ville mainitsi, että hinta on turhan korkea ja nettikaupan palvelussa olisi ollut
parantamisen varaa. Mutta jos joku on kiinnostunut kuulemaan lisää, niin voi pistää kommentteja ja välitän ne Villelle ja hän voi sitten vastata vaikka sähköpostiin.

Ja sitten vielä kuvia eli pannat Villen kissojen käytössä:


"Teetin suutarissa kaulapannoista oikean kokoiset, kumpikaan kissa ei ole moksiskaan radiolähettimistä. Ossun ylimääräinen viiksikarva eli lähettimen antenni näkyy kuvassa vasemmalla puolen pilaria vasten. Itse lähetin jää kaulakarvojen alle piiloon. Myös taaemmalla toiseen suuntaan katsovan Margon antenni erottuu juuri ja juuri punaista seinää vasten."

Ja alemmassa kuvassa Margolla näkyy tuo sylinterimäinen litteä kotelo, jossa laitteen elektroniikka ja paristo. Panta on kestävää nahkaa ja siinä on joustava kohta hirttäytymisen estämiseksi."
7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos seikkaperäisestä ja nopeastavastauksesta. Nyt ainakin tiedän, mitä eläinkaupoista lähden kyselemään. Saas nähdä, mitä löytyy.
Manta

Anonyymi kirjoitti...

Mitähän tällainen panta maksaa ja mistä saan? Ainoastaanko kyseisestä paikasta johon linkki oli?

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Linkin takaa ei löytynyt tuotetta, onkohan tämä asia jollakin tapaa päivittynyt? Olen päättänyt hommata karkulaiselleni pannan.

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin olisin kiinnostunut kyseisestä tutkapannasta, jos vain jostain sellaisen löytäisin. Joten kertokaa, joka tietää paikan, mistä niitä saa!

Sulo

Mari Koo kirjoitti...

Selvitellään! Koska en näistä itse tiedä mitään, niin en osaa suoralta kädeltä neuvoa. Tietysti tuolta Tracker Oy:n sivuilta voi vilkaista

Anonyymi kirjoitti...

Hei,
jos jollain on vielä tarvetta tällaiselle, niin minulle voi laittaa suoraan sähköpostia stipi75@hotmail.com. Löytyy yllä kuvattu panta, Mustista ja Mirristä aikoinaan ostettuna. Kokeilimme pantaa menneenä viikonloppuna, kun oli kissa mukana mökillä ensimmäistä kertaa, mutta sen verran kaupunkilaiskissa, ettei lähtenyt omille teilleen :)

Mona kirjoitti...

Terve !

Onko panta vielä myynnissä