keskiviikko 23. huhtikuuta 2008

Kommunikoivat

Ystäväni kanssa keskusteltiin eläimille juttelemisesta. Ystävä totesi, että koiralle on mielekkäämpää puhua, koska se näyttää siihen reagoivan huomattavasti enemmän kuin kissa.

Lienee ihan totta: useinhan on ihan sama, mitä ja millä äänensävyllä Villille juttelen, sillä sen naama ja olemus pysyvät samanlaisena. Eli vaikka nuhtelen, niin äijä voi näyttää ihan tyytyväiseltä. Tai vastaavasti kehuni saatetaan ottaa vastaan hyvin ilmeettömästi.

Mutta se onkin tietysti yksi kissojen viehätyksestä. Eivät todellakaan yritä miellyttää sitä typerää ihmistä, joka niille jotain pälättää. Ja ainakin minusta tuntuu siltä, että katille voi huoletta höpistä mitä tahansa, koska se ei siitä piittaa. Koiralle juttelussa pitäisi ehkä olla jotain järkevääkin sanottavaa?

6 kommenttia:

Ana kirjoitti...

Meikäläisten osalta täydentäisin, että Mustalle saa pälistä kyl mitä lystää, ei se mitään tajua. Mutta hra Harmaa on eri juttu! Se ainakin osoittaa kuuntelevansa.

Jipii, hei mua kuunnellaan...

Sirpale kirjoitti...

Tuli tästä mutkan kautta mieleen eräs sanonta, jonka sanojaa en muista: "Jos kissat osaisivat puhua, ne eivät puhuisi". Joskus tuntuu siltä, että tämä varmasti pitäisi paikkaansa! Kissoja ei kiinnosta mitä me tyhmät ihmiset höpötämme. Toisaalta, joskus sitten taas tuntuu siltä, että ne ymmärtävät vähän turhankin hyvin mitä me niille sanomme. Joskus nimittäin kommentoin kissan itsensä kuullen sen mahan ympärille ilmestynyttä uimarengasta ja kissan ilme oli näytti juuri siltä kuin se olisi ymmärtänyt joka ainoan sanan. Eli kovin, kovin happamalta. Tai ehkä vain kuvittelin sen...

Mari(nadi) Koo kirjoitti...

Zepa, Villi tuntuu hallitsevan hyvin ns. valikoivan kuulon myös minun juttuihini :)

Sirpale, heh, kissathan ovat pyöräyttäneet meidän ihmiset tassunsa ympärille ilman puhettakin, joten mihis sitä tarvittaisiin, kun voi komennella haluamallaan tavalla muutenkin!

sea kirjoitti...

Toisinaan meillä kyllä käydään pitkääkin vuoropuhelua kissan kanssa. Nau nau nau nau. :D

Emohiiri kirjoitti...

Minäkin puhua höpöttelen chinchilloille ja olen vakaasti sitä mieltä, että Viivi kyllä ymmärtää mua. Valttu ei niinkään. Mutta meillä onkin Viivin kanssa tyttöjen jutut :)

Anonyymi kirjoitti...

Sea, tokihan Viltsukin välillä naukuu niin, että on pakko vastata :)

Emohiiri, voi toki olla niinkin, että Villi ei vanhempana äijänä paljon tällaisen nuoren naisen juttuja arvosta :)