torstai 13. maaliskuuta 2008

Hajuja ja makuja

Kuvat ovat parin päivän takaa: tällä hetkellä sataa taas räntää ja piha muuttui valkoisemmaksi.

Mutta siis aina tämä kissojen viehtymys likaisempiin vesiin hämmästyttää. Pihalla on tuo pieni kukkaruukku, ja aina Villi suuntaa juomaan siitä, vaikka taatusti on sisällä puhdasta vettä. Ja jos pihalla on lätäköitä, niin vesi maistuu niistäkin.

Tiistaina kylvetyt ohrat ovat alkaneet itää, mutta ei vielä suuremmin vihreää näy sisällä. Pihalla sen sijaan kasvaa jo vaikka mitä.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kissoilla ja koirilla taitaa olla niin hyvä hajuaisti, että ne haistavat kloorijämät vesijohtovedestä eikä tunnetusti kloori hyvältä haise. Eikä ns. raikas vesi maistu muuta kuin ihmiselle.

Kohta muuten Stadissakin juodaan taas Vantaan vettä kun Päijännetunneli menee kiinni huoltojen ja korjausten ajaksi. Nam!

Mari(nadi) Koo kirjoitti...

Osa kissoista juo esim. suihkuun jäänyttä vettä eli sitä samaa vesijohtokomaa. Sikäli siis ei tunnu silloin haittaavan kloorit. No, ehkä vaikkapa saippuan häivähdys tekee siitä sitten miellyttävämpää, en tiedä.

sea kirjoitti...

Kissoille nyt vaan maistuu vesi kaikkialta muualta paitsi sieltä kupista. :D
Meillä litkitään juuri kylppärin lattialta suihkuvesiä, mutta myös ihan omasta kupista. Jostain lukasin, ettei vesikuppia saisi pitää ruokakupin vieressä. Kissalle ei ole luonnollista kuulma säilöä juomia ja ruokia yhdessä. Tiedä sitten.

Sirpa kirjoitti...

Mä olen huomannut, että kissa käy juomassa tiskialtaaseen jätetyistä laseista, joiden sisällä on vettä (ilman pesuainetta.) Samoin Kollo juo kesällä lätäköistä. Myös hanasta juokseva vesi ja talon ränneistä loriseva sadevesi kelpaavat janon sammuttajaksi. Maku on ilmeisen hyvä. :D

Mari(nadi) Koo kirjoitti...

Sea, saattaapa tietty tuossakin olla perää, että juoma ja ruoka menisivät paremmin eri paikoista. Mutta onneksi se kuppivesikin kelpaa paremman puutteessa :)

Sirpa ja Kollo: Ehkä vaihtelu virkistää :)