maanantai 5. toukokuuta 2008

Kaiken takana on kissa

Ylioppilaslehdessa poliisiylijohtaja Markku Salminen kertoo lisensiaatintyönsä tekemisestä ja kissan vaikutuksesta siihen:
"Eräänä iltana lopetin lisensiaatintyön kirjoittamisen aamukolmelta. Tekstiä oli siinä vaiheessa noin 300 sivua. Heräsin kuitenkin jo parin tunnin kuluttua jatkamaan, koska minulla oli jäänyt ajatus kesken. Kun kävelin tietokoneen luo, kissamme istui tyytyväisenä sen ja tulostimen välissä. Kissa oli onnistunut muuttamaan tekstin kyrillisiksi kirjaimiksi ja tallentamaan sen alkuperäisen tiedoston päälle.
Edes Keskusrikospoliisin tutkijat eivät saaneet palautettua tekstiä normaaliksi, vaikka heillä oli laitteet jopa hävitettyjen tiedostojen palauttamiseen. Jouduin aloittamaan lisensiaatintyöni alusta."

Villi ei toistaiseksi ole vielä kadottanut koneeltani mitään, mutta on kyllä saanut mielenkiintoisesti paineltua näppäimiä niin, että olen joutunut ihmettelemään koneen asetuksia.

- - -

Viltsun isäntä saapuu Georgiasta Suomeen tämän kuun lopulla pariksi viikoksi. Ja me odotamme Villin kanssa innolla hänen vierailuaan: isäntä majoittuu hotelliin, mutta on tietysti tervetullut viettämään aikaa takapihalla ja muutenkin!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Wallu ja Kisu on myös muutaman kerran löytänyt koneesta uusia ominaisuuksia ja asetuksia, joita en ole tiennyt olevan olemassakaan. ;) On siinä ollut hommaa, kun on yrittänyt palauttaa konetta normaaliin olotilaan, onneksi yleensä uudelleen käynnistäminen on ongelmiin auttanut.

Mari(nadi) Koo kirjoitti...

Vulpes, joo, mielenkiintoisia näppäinyhdistelmiä ja toimintoja kissat onnistuvat koneesta löytämään :)

Halo Efekti kirjoitti...

:D Heh! Tällainen 300 sivuisen asiatekstin "muokkaus" kyrilliselle LOLcats-kielelle tietysti jalostaa isännästä jalomman ja zen-henkisemmän persoonan... tai sitten ei...

Mari(nadi) Koo kirjoitti...

Halo, veikkaan, että siinä ei ihan ensireaktio ole ollut tyynen rauhallinen, mutta näköjään ajan myötä pystyy jo mies edes jollain lailla huumorilla asiaan suhtautumaan :)