perjantai 25. syyskuuta 2009

Rotukissojen keskellä videokuvaamassa

Villi on saanut tämän viikon olla Karrin hoivissa, sillä minä olen viettänyt aikaani Tampereella. Mutta tietysti Tampereellakin on kissoja, ja tänään päädyin keskellä rotukissalaumaa.

Nimittäin olin Tampereella kurssilla, jossa parina päivänä toimittiin Aamulehdessä ja kuvattiin nettivideoita. Tänään jutun kohteeksi tuli kymmenkuukautinen persialaiskissa Verdi, jota valmisteltiin huomiseen näyttelyyn.

Nuori hurmuri oli erittäin tottunut käsittelyyn, eikä näyttänyt haittaavan, vaikka puuha kesti pitkään: pesu (astianpesuaineella) ainakin vartin, kuivaus varmaan puolisen tuntia ja siihen päälle kampaukset ja naaman trimmaukset.

Videon lopulla pääsee esiin myös toinen kissa, yksi lukuisista, jotka tässä kissataloudessa elivät.

Kissoista ja kissanäyttelystä on siis juttu huomisessa Aamulehdessä.

6 kommenttia:

sea kirjoitti...

Ettekä meille tullut pentuja katsomaan! :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihan pimeetä touhua tuo näyttelymeininki. MInkä ihmeen takia eläimistäkin pitää kuluttaa missejä? MInkä ihmeen takia kaikesta elollisesta pitää ihmisen tehdä oman narsisminsa välineitä? Miksei nää eläimet saa elää eläimen elämää? Ei siihen kuulu kauneuskilpailut!

Villikissa kirjoitti...

Miten voi olla noin rauhallinen kissa!!! Näytti siltä, että vetelee sikeitä kun turkkia kammataan. Aivan kateellisena katsoin tuon videon. Minulla on norjalainen metsäkissa jonka turkki takkuuntuu kovin herkästi, joten sitä pitäisi harjata ainakin muutaman kerran viikossa. Mutta kun kissa ei kerta kaikkiaan voi sietää harjausta niin takkuja tahtoo tulla ja niitä on sitten kahden ihmisen voimin yritetty selvittää.

Anonyymi kirjoitti...

MIten voi kissa sen jälkeen kun se on pesty astianpesuaineella? Eikö Fairy vie mennessään kaiken luontaisen rasvan turkista > siis kissa kastuu esim. sateessa aivan läpimäräksi? No, tuollainen rotukissa tuskin sateessa liikkuukaan, mutta ainakin se kuivattaa ihon sen turkin alla. Niin käy ainakin minulle tiskatessa. terveisin kumihanska-misu

Mari(nadi) Koo kirjoitti...

Viimeinen anonyymi: ainakin nämä kissojen kasvattajat olivat sitä mieltä, että Fairy sopii hyvin kissan pesuun. Kokemusta oli runsain mitoin. Aamulehden nettiversion jutussa vähän lisää.

Villikissa, joo, uskomattoman rauhallisesti otti Verdi koko käsittelyn! Pelkkä pesukin kesti ainakin vartin ja sitten kuivaus päälle yli puoli tuntia. Ja kaikki nuo harjaukset ja muut.. Pienestä pitäen on tietysti totutettu, niin näkyyhän sen.
Ei Villikään harjauksesta erityisemmin pidä (etenkään vatsan alta), hiukan on välilä erimielisyyttä siitä, miten turkki pidetään kunnossa...

Sea, ensi kerralla sitten :)

Anonyymi kirjoitti...

Tääblogi on ihan seis! Toivottavasti kissa voi paremmin!