keskiviikko 16. tammikuuta 2008

Terveydellinen tiedonanto

Eilen isäntä sai tulokset Villin virtsanäytteestä. Tilanne oli hyvä, eli virtsakivistä ei nyt ollut struviittikiteiden muodossa merkkejä.

Niinpä nyt jatkuu ylläpitoravinto, eli kuivaraksut, joita Villi onneksi melkoisen tyytyväisenä syö (pakkohan sen on, kun muuta ei tarjota). Ja vettä kissa juo myös runsaasti, mikä sekin on positiivista.

Ennen kaikkea Villi siis liikkuu nyt paremmin kuin alkusyksystä ja on muutenkin reippaampi. Näille virtsakivijutuillehan ei ole mitään selvää syytä: kuulemma kohtuullisen yleinen vaiva etenkin leikatuilla, iäkkäämmillä kollikissoilla, mutta pysyy siis useimmiten hallinnassa ruokavaliolla.

2 kommenttia:

Sirpa kirjoitti...

Hyvä, että kiteet eivät enää vaivaa. Olen parilta tutulta kuullut, että kiteet todella pelästyttivät kotiväen ilmaantuessaan. Kissan sairastaessa on kova huoli - toivottavasti Villi voi jatkossakin hyvin.

Mari(nadi) Koo kirjoitti...

Sirpa ja Kollo: Ainahan se lemmikin sairastaminen masentaa mieltä, mutta todellakin onneksi tässä tapauksessa tilanne on nyt näin hyvä. Todellakin sopii toivoa, että Viltsulla ikää ja kuntoa riittäisi vielä pitkään!