torstai 16. syyskuuta 2010

Vuositarkastuksessa kaikki hyvin

Villi kävi tänään eläinlääkärillä vuositarkastuksessa, ja näin tärkeässä hetkessä minä olin tietysti Karrin kanssa mukana.

Koska katti on ärhäkkä, niin ennen hoitotoimenpiteitä tarvitaan rauhoituspiikki (jonka antaminen vaatii mm. suojautumista nahkahanskoin ja tiukkaa niskaotetta). Kissan tajunnan kadottua päästiin itse tarkastukseen.

Ensin otettiin verinäyte. Sen mukaan arvot olivat suunnilleen samaa tasoa kuin viime vuonna, ainoastaan munuaisiin liittyen pientä kohoamista.

Tämän jälkeen jatkettiin muihin toimenpiteisiin. Koska katti ei ollut niin tajuton kuin olisi hyväksi, niin tuli pieni tujaus kaasua.

Kissan hampaat ovat ikään nähden ihan kohtuullisen hyvässä kunnossa. Hammaskiven poisto myös auttaa niitä pysymään kiinni suussa.

Villin oma kynsihuolto on iän myötä päässyt heikentymään. Niinpä myös kynnet päätyivät leikeltäviksi, ja jatkossa varmaan kynsihoitoa on tehtävä myös kotioloissa.

Lopuksi Karri käytti tilaisuuden hyväksi ja harjasi Villin turkin läpikotaisin.


Lääkärin kommentin mukaan Villin takaosan lihakset ovat huventuneet, aivan kuten vanhoille ihmisillekin käy. Siinä siis yksi syy siihen, ettei kissa enää kummoisesti hyppele.


5 kommenttia:

-stjtr- kirjoitti...

Voi ukkoreppana! <3 Onneksi vielä perusasiat ovat kunnossa!

karri kirjoitti...

Mari, summasi ja ikuisti operaation hienosti. Enpä siellä huomannutkaan, että kamerakännykkä tallenteli noin vilkkaasti, no taisin olla liian tohkeissani tapahtumista. Sen kerron, että kun Villille lyötiin tuo kaasutuskoppa kuonolle niin Mari totesi hilpeästi ”Villist tuli ihan tapiiri”. Näin tosiaan kävi, en tiedä kuuliko kolli narkoosimaailmaansa tuota kommenttia ja pitikö siitä (korvat on kuvassa kyllä aika ryhdikkään kuuntelevan näköiset) mutta kun seuraavan kerran Villi saa kutsun naamiaisiin niin tuolla tapiiri –teemalla varmaankin mennään. Jugurttipurkki tai muu vaan kuonolle ja ehkä vielä vessapaperirullasta hieman kaviota ja sitten menoks. Villille on naamiaiset aina ollut vähän tylsä paikka kaikkiku on arvannut melkeinpä millaisen maskin takaa et toihan on Villi.
-karri

Anonyymi kirjoitti...

Kylläpä nauratti tuo tapiiri-kommentti! Mahtava juttu, että karvajalka on hyvässä kunnossa edelleen.

Anonyymi kirjoitti...

Odotan mielenkiinnolla kuvasarjaa jossa Mari sekä kuvaa että samalla lyhentää Villin kynsiä :)
Ehkäpä video olis paikallaan :--p

Mari(nadi) Koo kirjoitti...

Anonyymi, heh, voi olla, että kaipaamaasi kuvasarjaa ei ihan heti tule :) Luultavasti pelkästääm kynsienlyhennys vaatii kahden ihmisen läsnäolon, saati sitten vielä kuvienkin otto :)